Pensioenadvies in Leusden

In Nederland bestaat het pensioenstelsel uit drie pijlers: De AOW die je van de overheid krijgt (1e pijler), het pensioen dat je bij je werkgever opbouwt (2e pijler) en de pensioenvoorzieningen die je zelf treft (3e pijler). Van den Broek Hypotheken en Assurantien informeert je graag over de 3e pijler.

3e pijler

Wanneer je een extra financiële aanvulling op je pensioen wenst, kun je bijvoorbeeld nadenken over het eventueel afsluiten van een lijfrente. Een lijfrente sluit je af om extra pensioen op te bouwen of om bijvoorbeeld eerder met pensioen te gaan.
Als je zelfstandig ondernemer of directeur bent is een pensioen vaak niet geregeld. Je zult hiervoor zelf iets moeten regelen. Je bedrijf is vaak je pensioen. Maar wat als de markt net is ingezakt als je met pensioen wilt gaan? Het is daarom verstandig om nu alvast te starten met je pensioenplan.

Een goed pensioen is een goed leven

Je pensioen is een continue zaak van aandacht. Van den Broek Hypotheken en Assurantien kijkt hoe je pensioen er voor staat. Indien gewenst kunnen wij aanbevelingen doen of de nodige aanpassingen, betreffende een aanvulling op je pensioen, voor je in orde maken.