Nationale Hypotheek Garantie

Met de Nationale Hypotheek Garantie kun je verantwoordelijk, voordelig en veilig een hypotheek afsluiten ten behoeve voor de aankoop of verbouwing van je woning. De NHG is een garantie van Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), die tot doel heeft een gunstig klimaat te creëren voor de financiering van het eigen woningbezit in Nederland.

Voordelig

Doordat de hypotheekverstrekker via NHG altijd de garantie heeft dat zij haar geld ontvangt, ontvang je als hypotheeknemer een flinke korting op de hypotheekrente, dit kan soms oplopen tot 0,8%.

Verantwoord

Doordat je als hypotheeknemer aan strikte voorwaarden dient te voldoen voordat je in aanmerking komt voor NHG, weet je zeker dat je niet teveel leent. Dit komt doordat de inkomensnormen opgesteld zijn door het NIBUD. Het NIBUD heeft bepaald dat er maar een bepaald percentage van het inkomen aan woonlasten besteed mag worden.
Indien je er alles aangedaan hebt om de restantschuld zoveel mogelijk te beperken, dan kan de Stichting Waarborgfonds je restantschuld kwijtschelden bij gedwongen verkoop. Dit gebeurt alleen indien je buiten jouw schuld om in de problemen bent geraakt. Voorbeelden hiervan zijn werkloosheid, scheiding of arbeidsongeschiktheid.
Al met al biedt NHG veel voordelen. Om te weten of jij in aanmerking komt voor NHG, kan je vrijblijvend contact opnemen met ons.